El 60% dels brots de toxiinfeccions alimentàries es produeixen a l’estiu


imatge titol

Actualitzat el 07.08.2015 a les 13:12

L'Agència de Salut Pública de Catalunya alerta que durant els mesos de calor es concentren el 60% dels brots de toxiinfeccions alimentàries. Per evitar aquestes patologies causades per la ingesta d'aliments contaminats, des de l'Agència es recomana conservar el menjar per sota dels set graus de temperatura i es desmunten alguns dels mites relacionats amb aquests trastorns.

Les toxiinfeccions alimentàries només s’originen als restaurants

Segons l’Agència de Salut Pública, entre el 30% i 50% dels brots es produeixen a casa. A més, asseguren que un nombre elevat de casos no queden registrats perquè els afectats no van a la consulta del metge.

Els aliments contaminats sempre fan pudor

Els microorganismes patògens que poden contaminar els aliments no sempre causen pudor, mal aspecte o mal gust. La majoria, alerta l’Agència de Salut Pública, poden multiplicar-se sense alterar l’aliment.

Podem menjar-nos les sobres d’altres àpats si els escalfem una mica

La recomanació és conservar els aliments refrigerats el mínim temps possible o congelar-los. En el cas que ja estiguessin cuinats, caldrà reescalfar-los fins als 70 graus per assegurar-se que s’eliminen els microbis.

El vinagre i la llimona foragiten els microbis

L’Agència de Salut Pública recorda que el vinagre o la llimona no garanteixen que no creixin microbisen productes com el seitó, la maionesa o els musclos.


http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/08/07/intoxicacions-alimentaries-estiu-agencia-salut-publica/


Last modified: Wednesday, 7 December 2016, 9:32 AM